Gizemli Ödül Oyun Makineleri Artık Singapur’da Yasadışı Kumar Oldu

Ben Esra telefonda seni boşaltmamı ister misin?
Telefon Numaram: 00237 8000 92 32

Straits Times gazetesinin haberine göre yerel polis tarafından yapılan bir açıklamaya göre gizemli ödül satış makineleri artık Singapur’da yasadışı. Son bir yıl içinde sayıları büyük ölçüde büyüdükçe ve bu cihazların en az dört operatörünün alışveriş merkezlerinde, betebet perakende mağazalarında ve şehir merkezindeki çarşılarda iş kurmalarına neden olduğu için makinelere yönelik bir yasak yayılıyor. Genel olarak, söz konusu makineler, oyuncular tarafından nakit ödeme alındıktan sonra parasal olmayan ödüller vermektedir. Genellikle S $ 5 ve S $ 10 arasında ücret alırlar. “Gizemli kutu” ödülleri genellikle düşük değerde olsalar da, makinelerin operatörleri onları müşterilere oyun konsolları ve akıllı telefonlar gibi büyük ödüller kazanma şansı verenler olarak tanıtıyor.

Yerel polis tarafından Perşembe günü yapılan bir açıklamaya göre, cihazlar bir kamu piyango formunu temsil ettiler ve bu nedenle Ortak Oyun Evleri Yasası’nın hükümlerini ihlal ettiler. Açıklamada, bu gibi otomatların operatörlerinin operasyonlarını durdurmaları gerektiği bildirildi. Singapur’un kumar yasaları uyarınca, betist hükümlerinin ihlalleri beş yıla kadar hapis cezası ve 20.000 S $ ile 200.000 $ arasında para cezalarıyla karşı karşıya. Straits Times’ın bildirdiğine göre , makineler Japonya, Malezya ve Tayvan’da popülerlik kazanmış, ancak geçtiğimiz sene Singapur’da hızla yayılmışlardır.

Pençe Makineleri Kumar Değil

Polis, “gizemli kutu” makinelerinden farklı olarak, müşterilerin belirli bir ücret karşılığında müşterilerin bir pençeyle bir ödül almasına izin veren perabet yayınlardan farklı olarak yasa dışı kumar olarak görülmediğini açıkladı. Bunun nedeni, oyuncuların ödemeleri ve oynadıkları ödülleri kolayca görebilmeleriydi. E-ticaret platformlarında sunulanlar da dahil olmak üzere diğer gizemli kutular biçimlerinin kumar olarak kabul edilip edilmeyeceği sorulduğunda yetkililer, bu nitelikteki konularda hukuki tavsiye almak için kamuya açık olduğunu söylediler. Gizemli ödül satış makinelerinin oyuncuları tehdit edip etmediği konusunda yorum yapan bağımlılık uzmanı Thomas Lee, Straits Times’a bağımlılığın risklerinin büyük olduğunu düşünmediğini söyledi.

Tek gerçek tehlikenin çocukların birbirine bağlanması ve onlara para harcaması olduğunu söylemesine devam etti. Uzmana göre, kumar oynamanın ardındaki fikir, insanların rastgele bir sonuca , kontrol etmedikleri bir şeye bahse girmeleri ve sonuçta kumar oynaması gibi bir şey olup olmadığı gerçekten önemli değil. Boğazlar Times ayrıca alışveriş merkezleri, eğlencelerle bir takım karşısında otomatlar o sır ödülü bildirir ve saklar gecede kaldırılmış polisten Perşembe açıklamada şu. Bununla birlikte, hala sahiplerinin artık yasadışı bonus veren bahis siteleri olduğunu bilmediklerini iddia eden cihazları ile birlikte, bazı özellikli cihazlar da vardı.

Ben Esra telefonda seni boşaltmamı ister misin?
Telefon Numaram: 00237 8000 92 32

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir